Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tehtävänä on mahdollistaa markkinoiden avautumista valvomalla liikennepalvelulain mukaisten velvoitteiden toteutumista sekä edistämällä alan toimijoiden välistä yhteistyötä.

Traficom  ylläpitää Liikkumisen rajapinnat -sivustoa ja koordinoi rajapintakäytäntöjen ja lippu- ja maksujärjestelmien yhteentoimivuuden edistämistä koskevaa sidosryhmäyhteistyötä.

Uusia liikkumispalveluja voi syntyä, kun dataa on saatavilla avoimien rajapintojen kautta ja markkinoille tulo mahdollistetaan myös uusille ja pienille yrityksille.

Liikkumisen rajapinnat on paikka, josta toimijat saavat ajankohtaista tietoa alan käytänteistä rajapintojen avaamisessa sekä Traficomin sidosryhmäyhteistyöstä liikennemarkkinoiden toimijoiden kanssa

Sujuvien liikennepalveluiden verkosto

Sujuvien liikennepalveluiden verkosto on kaikille liikkumispalveluiden parissa toimiville ja niistä kiinnostuneille avoin yhteistyöverkosto. Verkosto toimii Traficomin  sidosryhmäyhteistyön foorumina. Sen tarkoituksena on jakaa tietoa ja kehittää käytäntöjä rajapinnoista sopimiseen ja lippu- ja maksujärjestelmien yhteentoimivuuden edistämiseen.

Tilaa uutiskirje ja liity Sujuvien liikennepalveluiden verkostoon

Tilaa uutiskirje alla olevasta linkistä ja liity mukaan kaikille avoimeen verkostoon.

Sähköpostiosoite ja nimi tallennetaan Traficomin liikennemarkkinaverkoston sidosryhmärekisteriin. Traficom vastaa tietojen ylläpitämisestä ja tietoja hyödynnetään ainoastaan liikennemarkkinaverkoston sidosryhmäviestinnässä.

Traficomin yhteystiedot

Johtava asiantuntija Janne Huhtamäki, janne.huhtamaki@traficom.fi

Johtava asiantuntija Päivi Karkkola, paivi.karkkola@traficom.fi

Tervetuloa keskustelemaan liikkumisen rajapinnoista Twitteriin tunnisteella #liikennemarkkinat

Päivitetty